Login
+Follow
Login

MMA-Yoga

By Blodad Tand on 2014.02.14 In Blodad Tand Kropp&Sinne Träning

När jag kommer på mig själv med att gå och hålla andan med axlarna vid öronen blir jag glad! Axlarna vid öronen och andnöd  är inte så bra i sig, men jag är glad att jag observerar mitt beteende så att jag kan jobba för att göra ändringar i det.

Jag försöker så mycket som möjligt, är att vara i Nuet, där jag är just nu! Men det är inte så lätt, då det finns så mycket som påkallar vår uppmärksamhet. Det finns alltid något att kolla i telefonen, något att förbereda inför nästa vecka, eller om ett år, då ska jag! Och vipps! Så sitter man med tankarna i dåtiden eller framtiden.

Jag var på Vipasanna-retreat och fick fantastiska verktyg som varit väldigt användbara till att kunna vara mer i Nuet (”Vipassana är en väg till självförändring genom själviakttagelse, som fokuserar på det nära samspelet mellan kropp och sinne”). Men det kräver att man ger sig själv tid att öva, på att vara Nu! Därför gav jag mig själv en MMA-yoga-kurs i julklapp. MMA står för Minsta Möjliga Ansträngning, och de flesta positionerna sker i liggande läge. MMA-yoga, eller Restorative yoga som det också kallas, fokuserar på andning, meditation och muskelavslappning. Det handlar inte om att bryta sig flexibel, utan om att bara vara och låta kroppen dra ut sig själv, under minsta möjliga ansträngning.

yogamatta

Jag  jobbar på att få in fler dagliga stunder av återhämtning och vila (utöver sömnen), men det kan vara svårt i dagens hets, därför kan jag verkligen rekommendera yoga. Det finns många olika yoga-sorter och man måste inte kunna slå knut på sig själv för att komma igång, det finns oftast något för de flesta. Att ge kroppen uppmärksamhet och kärlek i 1,5h non-stop är nyttigt för både kroppen och sinnet.

Min uppfattning är att Yoga ofta ses som något feminint, som kanske utövas av killar, om det är Mega-power-pain-Yoga! Men jag hoppas att fler människor vågar prova på det de vill, oavsett om det är boxning, balett eller yoga. Att fler vågar strunta i normer och gör det som funkar för en själv. Förhoppningsvis finns det ledare som själva är normbrytare och tar emot personer oavsett vilka de är.

Så ett stort tack till Alexandra på Dharma Yoga för de många, olika, alternativen av Yoga som erbjuds, vilket gör att fler har möjlighet att prova något som passar för dem.

Ha det fint!

Frid.

0 Responses to "MMA-Yoga"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Blodad Tand?

Grafisk kommunikatör som strävar efter ett mer aktivt liv nära naturen. Jag har en idé om framtiden som jag trivs väldigt bra med, resan känns spännande och den kommer delvis att dokumenteras här.

‘Blodad Tand’ fokuserar på saker som har med fysisk aktivitet och naturliv att göra, i det kommer även sinnet att ingå. Den röda tråden är att jag skriver om de saker som jag är nybörjare på. Tanken är att det förhoppningsvis kan hjälpa och inspirera andra.

“Att få blodad tand är ett uttryck som används när någon provar på något och sedan tycker om det så mycket att man vill fortsätta med det. Man får blodad tand.”

”In
In English
Auf Deutsch
In Französisch
日本語で
In Italiano
Türk
En español
Στην ελληνική
PÃ¥ Svenska
+Follow

Login