Login
+Follow
Login

Bära sten

By Blodad Tand on 2014.05.22 In Blodad Tand Kropp&Sinne Skogen

Fyra dagar utan telefon, inget att kolla upp, inget att slänga uppmärksamheten på. Jag och två nära vänner bokade in en långhelg i slutet av April. Helgen var planerad redan i Januari, det är numera enda sättet att få till ett datum som funkar. Alla tre har ett intresse för musik och tanken med helgen var att göra 2-3 låtar som vi gjort vid tidigare tillfällen. Vi kom ut till stugan och lugnet slog in. Jag märkte snabbt att mina vänner behövde denna paus i livet, utan några krav, så det blev inte mycket musik gjort. Istället fyllde vi dagarna med att laga mat, vara ute i skogen, ro runt med båten och slökasta lite efter fisk som fortfarande var för kall för att vilja jaga något. På kvällarna eldade vi och utnyttjade stugans hi-fi system; en VHS-spelare med tillhörande tjock-TV. Vi tittade på gamla klassiker från barn- och ungdomsåren. Total Recall, True Lies, Cliffhanger, Starship Troopers mm, köpta på loppis för 5kr styck. Men det var sällan vi såg klart filmerna till slutet, istället somnade vi i soffan till den svajiga bilden och de skiftande ljudnivåerna.
vatten
Det var så skönt att koppla av, och att vara bortkopplad, att t.ex. inte kunna googla och få svar på saker, utan låta frågetecken förbli mysterier. Att inte kunna svara på det där mailet angående det där frilansuppdraget. Anledningen var så självklar och befriande. Istället sov vi tills vi vaknade av solskenet som trängde in i sovrummet. Vi åt när magen började knorra och rörde på oss när benen började sprattla. Vi återvände till en plats på andra sidan sjön där vi en sommar, 7 år tidigare, byggt en stor stenhög. Den stod kvar, skonad av isen, större än vad vi mindes den. Viljan att lämna spår, att lämna ett litet mysterium i form av en hög med sten, sådant som jag älskade att upptäcka som barn. Vi kunde inte hålla oss och började bygga på högen ännu mer. Det var som terapi, meditation och workout allt i ett.
sten
Vi pratade medans vi släpade våra stenar, hjälptes åt med de riktigt tunga bumlingar, men även tystnaden fick tala medans vi strövade runt på stranden och byggde vårt lilla torn av sten. Vi rodde där ifrån med möra muskler och stilla sinnen. Inga tankar låg på framtiden. Det tar på krafterna att varva ner, vi var helt matta när sista dagen kom, men oavsett så tror jag att sådana här ledigheter är väldigt nyttiga för kropp och själ. Jag vet att jag mår väldigt bra av dem i alla fall.
handskar
Mitt mål är att ha mer av detta i vardagen, på en liten kärleksfull gård med djur och natur. Sedan vill jag bjuda in mina vänner, och om de vill, låta dem vila upp sig, göra ingenting/vad de vill och bli lite bortskämda

Tack för att du läste.

0 Responses to "Bära sten"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Blodad Tand?

Grafisk kommunikatör som strävar efter ett mer aktivt liv nära naturen. Jag har en idé om framtiden som jag trivs väldigt bra med, resan känns spännande och den kommer delvis att dokumenteras här.

‘Blodad Tand’ fokuserar på saker som har med fysisk aktivitet och naturliv att göra, i det kommer även sinnet att ingå. Den röda tråden är att jag skriver om de saker som jag är nybörjare på. Tanken är att det förhoppningsvis kan hjälpa och inspirera andra.

“Att få blodad tand är ett uttryck som används när någon provar på något och sedan tycker om det så mycket att man vill fortsätta med det. Man får blodad tand.”

”In
In English
Auf Deutsch
In Französisch
日本語で
In Italiano
Türk
En español
Στην ελληνική
PÃ¥ Svenska
+Follow

Login