Login
+Follow
Login

Observation

By Blodad Tand on 2014.07.03 In Blodad Tand Kropp&Sinne Prylar

Under några intensiva månader så har jag packat på mig alldeles för mycket dödvikt, i detta fall gäller det tankar, funderingar och oftast onödig oro. Precis som vid vilken vandring som helst så blir det bekvämare om man slipper en ryggsäck på 100 kilo. Det känns som att jag vandrat runt med hundra kilo tankar om framtiden i mitt huvud, när allt jag egentligen behöver packa med mig mina andetag, för syre är det som för mig framåt, ett andetag i taget.
lista
Jag har mediterat i ”efter det här ska MÅSTE jag göra det där! Åh vad tråkigt!”. *pust*, *stön*, *flämt*, istället för att meditera i nuet. Mina ”vill” har blivit ”måsten”… När jag sätter mig ner på min meditationspall och försöker fokusera hela mitt jag på mina andetag, hur luften känns när den lämnar och sugs in i näsan, så märker jag hur andra tankar skriker efter min uppmärksamhet. Men fokus, tillbaka till andningen, inte tänka något negativt om mig själv bara för att tankarna drar iväg. Fokus, avslappning, andning. Jag har meditationspallen stående i vardagsrummet. Att ha saker man ”borde” använda mer, framme och synliga kan ge många ångest, när jag ser den påminner den mig om att slappna av och andas, även om jag inte sitter på den. Det är en påminnelse utan värderingar som kan behövas ibland.
meditationspall
Även om jag bara mediterat 5 minuter, så har jag mediterat 100% mer än många andra dagar. Det svåra kan vara att inte lägga någon värdering i hur tankspridd och uppjagad en är, huvudsaken för mig är att jag kan observera beteendet och plocka fram de verktyg jag har samlat på mig för att bryta mönstren. För allt är i ständig förändring. Nu är jag i en period där jag måste observera, tänka om, vara lugn. Allt är som det ska vara, just nu i detta andetag. Jag har en fungerande kropp, ett friskt sinne, välvilja i hjärtat, mat, vatten och tak över huvudet. När jag känner oro och rastlöshet säger jag till mig själv: Har jag tanken i då- eller framtiden och vill fly nuet? Vad är det för fel på just denna stund? Försonas med nuet! Nu gör jag det här, tills något annat händer, och försök göra det fullt ut.

Andas in, andas ut, repetera.

Ha det fint!

0 Responses to "Observation"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Blodad Tand?

Grafisk kommunikatör som strävar efter ett mer aktivt liv nära naturen. Jag har en idé om framtiden som jag trivs väldigt bra med, resan känns spännande och den kommer delvis att dokumenteras här.

‘Blodad Tand’ fokuserar på saker som har med fysisk aktivitet och naturliv att göra, i det kommer även sinnet att ingå. Den röda tråden är att jag skriver om de saker som jag är nybörjare på. Tanken är att det förhoppningsvis kan hjälpa och inspirera andra.

“Att få blodad tand är ett uttryck som används när någon provar på något och sedan tycker om det så mycket att man vill fortsätta med det. Man får blodad tand.”

”In
In English
Auf Deutsch
In Französisch
日本語で
In Italiano
Türk
En español
Στην ελληνική
PÃ¥ Svenska
+Follow

Login