Login
+Follow
Login

Odla

By Blodad Tand on 2014.11.28 In Blodad Tand Kropp&Sinne Odling

Hösten passerade snabbt och vattenpölarna har redan hunnit få sin första hinna av is. För några veckor sedan skördade jag det sista som odlades på balkongen. Tanken var att skriva ett inlägg när de sista rötterna kom upp ur jorden, men jobb, familj, ideella föreningar och andra intressen har slukat min tid och energi.
odlare
Så hur gick det med odlingen? Jodå, det kändes skönt att utnyttja den lilla ytan som faktiskt finns på min balkong. Jag odlade bondbönor, sockerärtor, bockhornsklöver, morötter och palsternacka i pallkragar, samt kryddor i en blomlåda som fick hänga på balkongräcket.
odla
Bondbönorna och ärtorna växte bra och gav lite extra ingredienser i matlagningen under sensommaren. Kryddorna växte på som ogräs till skillnad från morötterna och palsternackan som bara växte sig långa och smala som tentakler.

Lärdomar från årets odling på balkongen:
Djupare jord och mer näring nästa gång.
Mer vatten, mer omsorg.
Att inte vara så ivrigt med att komma igång och inte driva upp plantor i februari.
Att det är bra att testa saker!
Att bara köra vidare!
Morot
Det  kändes väldigt bra att experimentera kring förutsättningarna och odla något, att se saker växa. Jag blir så paff av tanken på det där lilla torra, bruna fröet som hel plötsligt är en grön och frodig växt! Man kan läsa sig till mycket men jag är mer praktiskt lagd och älskar att sätta händerna i det jag vill göra. Kör på! :)

Tack för att du läste.

Frid.

0 Responses to "Odla"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Blodad Tand?

Grafisk kommunikatör som strävar efter ett mer aktivt liv nära naturen. Jag har en idé om framtiden som jag trivs väldigt bra med, resan känns spännande och den kommer delvis att dokumenteras här.

‘Blodad Tand’ fokuserar på saker som har med fysisk aktivitet och naturliv att göra, i det kommer även sinnet att ingå. Den röda tråden är att jag skriver om de saker som jag är nybörjare på. Tanken är att det förhoppningsvis kan hjälpa och inspirera andra.

“Att få blodad tand är ett uttryck som används när någon provar på något och sedan tycker om det så mycket att man vill fortsätta med det. Man får blodad tand.”

”In
In English
Auf Deutsch
In Französisch
日本語で
In Italiano
Türk
En español
Στην ελληνική
PÃ¥ Svenska
+Follow

Login