Login
+Follow
Login

Läderhantverk för 45-70 GOVT

By Blodad Tand on 2015.03.07 In Blodad Tand Prylar

Det kändes skönt att komma igång med lite läderhantverk igen. Det har gått några månader sedan jag gjorde något mer avancerat och den här patronhållaren krävde lite hjärngympa, det är oftast så när det är första gången något ska göras. Jag gillar utmaningen som kommer med att designa, utforma och sammansätta saker. Läder är oförlåtligt och gör man något fel så brukar det ofta innebära att man får börja om, backa flera steg och kassera det som blev felsytt eller felskuret. Ibland känns det som att 90% av tiden det tar att skapa något för mig, är att bara sitta och stirra på läderbitarna och se de olika stegen i förväg. Mäta, stirra, skära stirra … sedan när alla bitar är klara så brukar det gå ganska snabbt. Men jag brukar inte ha bråttom när det kommer till läderhantverket, jag försöker ha det som nedvarvning, ”myshobby” och något att leka runt med.

Oftast brukar jag tvivla i början av en skapandeprocess, att saker inte kommer bli bra, men jag jobbar på att släppa det, för oftast så blir jag nöjd med slutresultatet, och jag påminner mig om att det faktiskt går att göra om utifall det inte skulle bli så bra.  Men jag är väldigt nöjd med resultatet av både hållaren och bilderna i det här fallet. Det känns bra att skapa något fysiskt och greppbart.

Tack för att du läste! :)
4570

4570

4570

4570

2 Responses to "Läderhantverk för 45-70 GOVT"

  Comments (2)

 1. Jörgen. Hallberg wrote:

  Hej. Jag undrar om du har någon Patronhållare till salu i cal 45-70 gov. I så fall vad är priset. Den ser väldig fin ut.MVH. Jörgen.

  • Blodad Tand wrote:

   Hej Jörgen! Vad roligt att du uppskattar hantverket. Tyvärr är det en ”one of a kind” då jag inte har utrymme att hålla på med läderhantverk i nuläget. Men tack för visat intresse! Ha det gött!

   // BT

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Blodad Tand?

Grafisk kommunikatör som strävar efter ett mer aktivt liv nära naturen. Jag har en idé om framtiden som jag trivs väldigt bra med, resan känns spännande och den kommer delvis att dokumenteras här.

‘Blodad Tand’ fokuserar på saker som har med fysisk aktivitet och naturliv att göra, i det kommer även sinnet att ingå. Den röda tråden är att jag skriver om de saker som jag är nybörjare på. Tanken är att det förhoppningsvis kan hjälpa och inspirera andra.

“Att få blodad tand är ett uttryck som används när någon provar på något och sedan tycker om det så mycket att man vill fortsätta med det. Man får blodad tand.”

”In
In English
Auf Deutsch
In Französisch
日本語で
In Italiano
Türk
En español
Στην ελληνική
PÃ¥ Svenska
+Follow

Login