Login
+Follow
Login

Vänliga och mjuka ögon

By Blodad Tand on 2015.07.16 In Blodad Tand Kropp&Sinne

Jag har en lista med saker som jag behöver påminna mig själv om. En av sakerna på den listan är att se på världen, på människor och på mig själv med vänliga ögon. Min tanke kring det är att försöka släppa den där första värderingen som gärna vill smyga sig in om man inte är observant. Under en lång tid av mitt vuxna liv har jag haft en dålig vana att göra en negativ värdering av det mesta; saker, händelser, människor, och som sagt, mig själv. Jag kom på att det tar väldigt mycket energi och är väldigt onödigt. Jag ville förändra och därför står ”Se på saker med vänliga ögon” med på min ”att-tänka-på”-lista.

eyes

Det är en spännande utmaning, speciellt när man hamnar i situationer där det nästan förväntas att man ska bli sur eller förbannad. Jag säger inte att man ska acceptera att bli illa behandlad eller trampad på. Men små saker som att t ex inte bara agera på inlärt beteende, stöna och sucka högt när en person uppfattas som lite för långsam framför en i kön på affären, att bara låta det vara utan värdering om bra eller dåligt.

”I’m not ’spiritual.’ I just practice being a good person.

Utöver de vänliga ögonen så påminner jag mig själv om att slappna av bakom ögonen, ett bra tips som jag plockade med mig från yogan. Att mjukna bakom ögonen är det första jag testar om jag har svårt att somna. Ofta tänker jag inte på hur spänd jag är i pannan och ansiktet, men när man väl slappnar av så märks det eftersom kontrasten ofta blir så stor.

Har du något du övar på för att få förändring? :)

Tack för att du läste!

Frid.

0 Responses to "Vänliga och mjuka ögon"
Related posts
Related post from other blogs

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Blodad Tand?

Grafisk kommunikatör som strävar efter ett mer aktivt liv nära naturen. Jag har en idé om framtiden som jag trivs väldigt bra med, resan känns spännande och den kommer delvis att dokumenteras här.

‘Blodad Tand’ fokuserar på saker som har med fysisk aktivitet och naturliv att göra, i det kommer även sinnet att ingå. Den röda tråden är att jag skriver om de saker som jag är nybörjare på. Tanken är att det förhoppningsvis kan hjälpa och inspirera andra.

“Att få blodad tand är ett uttryck som används när någon provar på något och sedan tycker om det så mycket att man vill fortsätta med det. Man får blodad tand.”

”In
In English
Auf Deutsch
In Französisch
日本語で
In Italiano
Türk
En español
Στην ελληνική
PÃ¥ Svenska
+Follow

Login